Nyílt levél a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaihoz és szüleikhez

Tisztelt Szülők!

Kérem, hogy tegyék lehetővé azt, hogy gyermekeik megismerjék az alábbi írást. Olvassák fel nekik ezt a szöveget!

Kedves Diákok! Kisdiákok és felső tagozatosok!

A mai nap, március 16-a, fordulópont az iskolai életetekben és tanáraitok életében is.

Magyarország, a magyar nép nehéz helyzetben van, egy szabad szemmel láthatatlan ellenség, a koronavírus miatt. Ez egy világjárvány, emberek tízezreinek megbetegedésével, amely most Magyarországra is ideért. Országunk sok szervezete, szakemberek, városvezetők, rendvédelmi szervezetek és legfőképpen az egészségügyi dolgozók küzdenek és fáradhatatlanul dolgoznak a biztonságunkért.

Ebben a helyzetben nektek diákoknak és nekünk pedagógusoknak is helyt kell állnunk, és tennünk valamit – mint ahogyan mások is teszik most. Mit tehetünk mi együtt, tanulók és tanáraik, tanítóik?

A magunk területén, a saját munkánk elvégzésekor kell most nagyon jó teljesítményt nyújtanunk! Az újfajta oktatási rend ma kezdődött, de ezt még tanulnunk kell mindannyiunknak, és a kezdeti problémák ellenére sem szabad elveszítenünk a türelmünket, kitartásunkat!

NEM TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELTÜNK EL! TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS OKTATÁST VEZETTÜNK BE!

Kérem, hogy fogadjátok el ezt a helyzetet, mindennap üljetek le a tankönyveitek mellé úgy, mintha az iskolában lennétek, és tanuljatok az órarendetek szerint! Oldjátok meg a tanáraitoktól, tanítóitoktól kapott feladatokat, írjátok meg a házi feladatokat! A mai napon elkészítettük a tananyagok továbbításának tervét. Ezt az osztályfőnököktől kapják meg szüleitek. Ez a hét a próba hete, amikor az új rendszer működését próbálgatjuk és javítjuk, ami még nem tökéletes.

Ma nagy csönd volt az iskolában…. Máris hiányoztatok…

A biztonság érdekében viszont otthon kell maradnotok és ez egy ideig még így lesz. A gépeken keresztül tudunk csak kapcsolatot tartani egymással. Bízunk bennetek, az akaratotokban, a szorgalmatokban! Ahogyan az osztályteremben, a digitális oktatásban is lesz majd ellenőrzés, jutalmazás, számonkérés, felelés. Időben megtudjátok majd ezeknek a módját, felkészítünk erre mindenkit. Akit az interneten nem érünk el, az postai úton kapja meg az információkat és a feladatokat. Tanáraitokat az általuk megadott módon kereshetitek, segíteni fognak, ha nem értetek meg valamit a leckékből. Ezúton kérem a szülőket, hogy a különleges helyzet miatt nagy odafigyeléssel kísérjék gyermekük otthoni munkáját!

Nemcsak az általános iskolásokat, a zeneiskolásokat is felkészítik és pártfogolják tanáraik. Igazi kihívás számukra a hangszer- és szolfézstanítás az interneten keresztül.

Kedves Diákok! Eredményes munkát kívánok mindenkinek, bizonyítsátok be azt, hogy fiatal korotok ellenére képesek vagytok nagy tettekre és a változásokhoz való alkalmazkodásra!

Ezúton köszönöm meg szüleiteknek a sok-sok törődést veletek, a megértésüket, munkánk támogatását!

Az iskola tantestülete nevében is sikeres munkát és jó együttműködést kívánok:

Bognárné Balogh Andrea
intézményvezető