Covid tájékoztatók 2020-2021. tanév

Magatartási szabályok különböző élethelyzetekben (az Operatív Törzs által összeállított anyag) – 2020. szeptember 21.

Fontos! Tájékoztatás szülőknek és diákoknak! 2020. augusztus 30.

A tájékoztató innen tölthető le >>

Kijárási korlátozásról

Kormány rendelet kijárási korlátozásról >>

Tájékoztató a felügyeletre kijelölt intézményekről

A koronavírus járvány alatt a tanulók felügyeletét a Szekszárdi Tankerületi Központ az alábbi intézményekben szervezi meg:

Felügyeletre kijelölt intézmények >>

A felügyelet kéréséhez a melléklet nyilatkozatok kitöltése szükséges:
1. számú szülői nyilatkozat (docx)
1. számú szülői nyilatkozat (pdf)
2. számú szülői nyilatkozat külföldön tartózkodásról (docx)
2. számú szülői nyilatkozat külföldön tartózkodásról (pdf)

Nyílt levél a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaihoz és szüleikhez

Tisztelt Szülők!

Kérem, hogy tegyék lehetővé azt, hogy gyermekeik megismerjék az alábbi írást. Olvassák fel nekik ezt a szöveget!

Kedves Diákok! Kisdiákok és felső tagozatosok!

A mai nap, március 16-a, fordulópont az iskolai életetekben és tanáraitok életében is.

Magyarország, a magyar nép nehéz helyzetben van, egy szabad szemmel láthatatlan ellenség, a koronavírus miatt. Ez egy világjárvány, emberek tízezreinek megbetegedésével, amely most Magyarországra is ideért. Országunk sok szervezete, szakemberek, városvezetők, rendvédelmi szervezetek és legfőképpen az egészségügyi dolgozók küzdenek és fáradhatatlanul dolgoznak a biztonságunkért.

Ebben a helyzetben nektek diákoknak és nekünk pedagógusoknak is helyt kell állnunk, és tennünk valamit – mint ahogyan mások is teszik most. Mit tehetünk mi együtt, tanulók és tanáraik, tanítóik?

A magunk területén, a saját munkánk elvégzésekor kell most nagyon jó teljesítményt nyújtanunk! Az újfajta oktatási rend ma kezdődött, de ezt még tanulnunk kell mindannyiunknak, és a kezdeti problémák ellenére sem szabad elveszítenünk a türelmünket, kitartásunkat!

NEM TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELTÜNK EL! TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS OKTATÁST VEZETTÜNK BE!

Kérem, hogy fogadjátok el ezt a helyzetet, mindennap üljetek le a tankönyveitek mellé úgy, mintha az iskolában lennétek, és tanuljatok az órarendetek szerint! Oldjátok meg a tanáraitoktól, tanítóitoktól kapott feladatokat, írjátok meg a házi feladatokat! A mai napon elkészítettük a tananyagok továbbításának tervét. Ezt az osztályfőnököktől kapják meg szüleitek. Ez a hét a próba hete, amikor az új rendszer működését próbálgatjuk és javítjuk, ami még nem tökéletes.

Ma nagy csönd volt az iskolában…. Máris hiányoztatok…

A biztonság érdekében viszont otthon kell maradnotok és ez egy ideig még így lesz. A gépeken keresztül tudunk csak kapcsolatot tartani egymással. Bízunk bennetek, az akaratotokban, a szorgalmatokban! Ahogyan az osztályteremben, a digitális oktatásban is lesz majd ellenőrzés, jutalmazás, számonkérés, felelés. Időben megtudjátok majd ezeknek a módját, felkészítünk erre mindenkit. Akit az interneten nem érünk el, az postai úton kapja meg az információkat és a feladatokat. Tanáraitokat az általuk megadott módon kereshetitek, segíteni fognak, ha nem értetek meg valamit a leckékből. Ezúton kérem a szülőket, hogy a különleges helyzet miatt nagy odafigyeléssel kísérjék gyermekük otthoni munkáját!

Nemcsak az általános iskolásokat, a zeneiskolásokat is felkészítik és pártfogolják tanáraik. Igazi kihívás számukra a hangszer- és szolfézstanítás az interneten keresztül.

Kedves Diákok! Eredményes munkát kívánok mindenkinek, bizonyítsátok be azt, hogy fiatal korotok ellenére képesek vagytok nagy tettekre és a változásokhoz való alkalmazkodásra!

Ezúton köszönöm meg szüleiteknek a sok-sok törődést veletek, a megértésüket, munkánk támogatását!

Az iskola tantestülete nevében is sikeres munkát és jó együttműködést kívánok:

Bognárné Balogh Andrea
intézményvezető

Közlemény

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket az iskolai oktatás 2020. március 16. napjától kezdődően érvényes rendjéről.

A 110/2020. (III. 16.) Kormányhatározat alapján az iskolai oktatást digitális formában szervezzük meg. A tanulók nem jöhetnek be az iskolába, otthon végzik el tanulmányi feladataikat.

Az országos rendelkezések és a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatójának útmutatása és irányítása alapján az új oktatási rend zavartalan bevezetése érdekében az alábbiakat tesszük meg:

Hétfőn reggel 7.30-tól minden iskolaépületben felmérjük azoknak a tanulóknak a körét, akiknek folyamatosan felügyeletre van szükségük. Számukra kislétszámú csoportokban biztosítják a felügyeletet a pedagógusaink. Ez a folyamatos ügyelet kizárólag azok számára biztosított, akiknél a szülők munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatban vagy egyéb közfeladatot látnak el, és nem tudják gyermekeik felügyeletét hosszabb időszakra megoldani. A résztvevők számától függően határozzuk meg, hogy ez a csoport/csoportok melyik épületünkben fognak működni.
Az osztályfőnöknek vagy az intézményvezetésnek jelezzék ezzel kapcsolatban kérésüket.

Hétfői napon (márc. 16.) az iskolában fentiektől függetlenül még ügyelünk azokra a tanulókra, akik nem értesültek az otthoni tanulás bevezetéséről vagy még nem tudták megszervezni gyermekük elhelyezését. Ennek kérését is hétfőn reggel 7.30-tól jelezzék az iskolaépületekben jelen levő vezetőknek.

Az iskolákba nem lehet ellenőrizetlenül bemenni, portaszolgálat és reggeli ügyeleti rendszer működik mindenhol. A Kossuth L. utcai épületbe csak a portán keresztül lehet bemenni, a hátsó bejáraton ne közlekedjenek!

A tanulók tanszereit a hétfői és keddi napon vihetik haza 8-16 óráig. Csak kis létszámot engedünk be egyszerre az épületekbe, ezért kérem, hogy ne csak a reggeli órákban jöjjenek a tanszerekért.

A pedagógusok hétfőn készítik el az online oktatás tervét, a tananyagok kiadásának és a számonkérésnek a formáját. A tananyagokat a facebook csoporton, vagy e-mailen keresztül tudják eljuttatni a tanulóknak.

Kérem gondolják át, milyen online csatornán keresztül tudják tartani a kapcsolatot a pedagógusokkal, milyen internetes elérhetőség áll rendelkezésükre.

– Akiknek nincs internetes elérhetőségük, azoknak papír alapú, levél útján kiadott anyagokat küldünk.

– Az iskola naponta 8-16 óráig nyitva tart, minden nap lesznek iskolai dolgozók az épületben, az ügyintézést, telefonos elérhetőséget biztosítjuk.

A rend fenntartása és a veszély elkerülése érdekében kérem az együttműködésüket. Az iskola pedagógusai és vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az új helyzetben is a leghatékonyabban folytatódjon a gyermekek oktatása. Ebben a munkában minden eszközünkkel, tudásunkkal segítjük Önöket.

Dunaföldvár, 2020.03.15.

Bognárné Balogh Andrea
intézményvezető

Koronavírus – új munkarend a közoktatási intézményekben

EMMI – Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben >>

Tájékoztatás koronavírussal kapcsolatban

Koronavírus-helyzethez kapcsolódó jogszabályok

MK_20_039 >>

MK_20_040 >>