Kóruspályázat – Kicsinyek kórusa

Iskolai kórus alapítása a Beszédes József Általános Iskolában a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

A Nemzeti Kulturális Alap 2017. tavaszán pályázati felhívást tett közzé iskolai keretekben működő kórusok alapítására és szakmai-művészeti programjuk támogatására.

A Dunaföldvári-Bölcskei Általános Iskola, AMI és Gimnázium Beszédes József Általános Iskolájában alapítandó kórus vezetését és a szakmai munka tervezését Telekiné Rábai Melinda, az intézmény alapfokú művészeti iskolájának pedagógusa vállalta el.

A 2017. júniusában benyújtott pályázat elbírálása megtörtént, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő értesítése szerint Balog Zoltán miniszter úr a kórus működésére 400 000 Ft támogatást ítélt meg.Hírek, események a kórus életéből:

2018. május 26., Veresegyház – minősítés

2017. december 20.

A Kicsinyek kórusa fellépett a nyugdíjas pedagógusoknak szervezett karácsonyi műsoron 2017. december 20-án.
Programjukban népdalfeldolgozások, karácsonyi dalok hangzottak el Telekiné Rábai Melinda vezényletével. Közreműködött Teleki Károly hangszeres kísérettel.2017. december 19.

A kórus első, közönség előtti fellépése 2017. december 19-én volt a Beszédes József Általános Iskola aulájában.
Telekiné Rábai Melinda karvezető vezetésével és Teleki Károly zenepedagógus közreműködésével a Kicsinyek kórusa részt vett az iskolai karácsonyi műsor előadásán. A műsort Lovász Magdolna tanárnő színjátszó szakkörösei adták elő. A kórus karácsonyi dalokat, népdalfeldolgozásokat adott elő. Az iskola tanulóin, pedagógusain kívül szülők is részt vettek a programon.